Online konzultácia zdarma Neviete ako začať? Potrebujete poradiť?

Viac

Online konzultácia sestrou zdarma

Poradím Vám s vhodným ošetrením, nasmerujem Vás na konkrétneho špecialistu, v spolupráci s recepciou Vám nájdem termín na konkrétne ošetrenie, pomôžem Vám vyplniť vstupný anamnestický dotazník.
Vyplňte formulár nižšie a budeme Vás kontaktovať:


    alebo nám napíšte na konzultacia@esthetic.sk

    Kveta Kopecká Diplomovaná sestra

    Prezidentka laseroterapeutickej spoločnosti varuje: „Pri laserovom zákroku sa kompromisy nevyplácajú!“

    TLAČOVÁ SPRÁVA, 4. novembra 2013

    Dnes sa v medicíne stretneme s množstvom zákrokov, pri ktorých sa používajú rôzne druhy laserov. Neexistuje jeden univerzálny na všetky zdravotné problémy, jednotlivé typy sa od seba odlišujú hlavne intenzitou žiarenia. Laser je skvelým výdobytkom modernej vedy a výborným pomocníkom, ktorý dokáže pacientom pomôcť pri rozličných problémoch. Jeho fotochemické a biostimulačné účinky pomáhajú rýchlejšie hojiť zápaly, redukovať jazvy, či odstraňovať nežiaduce novotvary. V estetickej medicíne sa s úspechom používa na odstraňovanie akné, pigmentácií, rozšírených cievok, plesňových ochorení, neželaného ochlpenia a dokonca efektívne odstraňuje tetovanie a permanentný make-up.

    Ako však upozorňuje MUDr. Alexandra Novotná, PhD., prezidentka Slovenskej laseroterapeutickej spoločnosti a majiteľka kliniky Esthetic: „Rovnako ako môže laser pomôcť, môže aj ublížiť. Prvotriedne certifikované lasery, ktoré nie sú lacnou záležitosťou používajú kvalitné medicínske centrá s odborne zaškoleným personálom. Na trhu sú však dnes bežne dostupné aj finančne nenáročné verzie, hromadne dovážané najmä z Číny. A práve po nich siahajú v záujme šetrenia mnohé pracoviská. V kombinácii s nekvalifikovaným personálom môže takýto laser spôsobiť pacientovi či klientovi nezvratné poškodenie zdravia.“

    Nekvalitný laser nemá v tom najlepšom prípade žiaden efekt a následkom sú len zbytočne vyhodené peniaze za zákrok. Často sa však stáva, že v dôsledku jeho použitia dôjde k spáleniu pokožky a niekedy dokonca v oblastiach očí aj k spáleniu sietnice a oslepnutiu. Ľudia by teda nemali riskovať a dôsledne zvážiť, aké pracovisko si na realizáciu laserového zákroku vyberú.

    Ako teda môžu ľudia zistiť, či je alebo nie je laser bezpečný? Odborníčka MUDr. Novotná odporúča: „Akýkoľvek laserový zákrok by sme mali podstúpiť výlučne v zdravotníckom zariadení, kde laser obsluhuje lekár s licenciou a sú prítomné zdravotné sestry. Zariadenie musí spĺňať povolenie na používanie laserov od VÚC, príslušného odboru hygieny a samozrejme certifikovaný by mal byť aj samotný prístroj.“

    Laserový zákrok, aj keď sa to možno na prvý pohľad nezdá, nie je žiadna jednoduchá záležitosť. Vyžaduje si odborný prístup profesionálov a špičkovú technológiu. Aj v tomto prípade platí, že v záujme vlastného zdravia je dobré nerobiť kompromisy a z toho čo nám trh ponúka si vybrať len to najlepšie.

    Publikované: http://webmagazin.teraz.sk/