Online konzultácia zdarma Neviete ako začať? Potrebujete poradiť?

Viac

Online konzultácia sestrou zdarma

Poradím Vám s vhodným ošetrením, nasmerujem Vás na konkrétneho špecialistu, v spolupráci s recepciou Vám nájdem termín na konkrétne ošetrenie, pomôžem Vám vyplniť vstupný anamnestický dotazník.
Vyplňte formulár nižšie a budeme Vás kontaktovať:


    alebo nám napíšte na konzultacia@esthetic.sk

    Kveta Kopecká Diplomovaná sestra

    Čo je botulotoxín a ako funguje?

    Botulotoxín, známy tiež ako botox, je neurotoxín produkovaný baktériou Clostridium botulinum. Keď sa aplikuje miestne do svalového tkaniva, blokuje uvoľňovanie neurotransmitera acetylcholínu, čo vedie k dočasnému ochabnutiu svalových kontrakcií v danej oblasti. Tento efekt pomáha znižovať vzhľad vrások a jemne upravuje kontúry tváre.

    Aplikácia botulotoxínu v estetickej dermatológii:

    • Redukcia vrások: Botulotoxín je najčastejšie používaný na redukciu vrások na čele, medzi obočím (vrásky hnevu) a okolo očí (vrásky vrabca).
    • Vytvarovanie kontúrov tváre: Aplikácia botulotoxínu môže pomôcť vytvoriť výraznejšie črty tváre, ako sú čeľuste, brada a línie čeľuste, čím sa dosiahne harmonický vzhľad.
    • Liečba hyperhidrózy: Botulotoxín sa používa na liečbu nadmerného potenia, najmä v oblasti podpazušia a dlaní. Injekcie blokujú nervové signály, ktoré spôsobujú nadmernú aktivitu potných žliaz.
    • Zdvihnutie obočia a otvorenie očí: Botulotoxín sa využíva na zdvihnutie obočia a otvorenie očí, čo môže poskytnúť omladený vzhľad a výraznejšie oči.

    Súčasné trendy v aplikácii botulotoxínu:

    • Preventívna aplikácia: Mladší jedinci sa častejšie uchádzajú o preventívnu aplikáciu botulotoxínu s cieľom minimalizovať tvorbu vrások v rannom štádiu. Tento prístup pomáha udržiavať mladistvý vzhľad a predchádzať výrazným vráskam v budúcnosti.
    • Kombinácia s inými postupmi: Estetickí dermatológovia často kombinujú aplikáciu botulotoxínu s dermálnymi výplňami, ako sú kyselina hyalurónová