Online konzultácia zdarma Neviete ako začať? Potrebujete poradiť?

Viac

Online konzultácia sestrou zdarma

Poradím Vám s vhodným ošetrením, nasmerujem Vás na konkrétneho špecialistu, v spolupráci s recepciou Vám nájdem termín na konkrétne ošetrenie, pomôžem Vám vyplniť vstupný anamnestický dotazník.
Vyplňte formulár nižšie a budeme Vás kontaktovať:


    alebo nám napíšte na konzultacia@esthetic.sk

    Kveta Kopecká Diplomovaná sestra

    Chĺpky a tetovanie, problém, ktorý sa dá odstrániť

    Tetovanie – ako sa ho zbaviť?
    S požiadavkou zbaviť sa takejto „okrasy“ sa stretáva aj dermatologička MUDr. Alexandra Novotná, PhD. „Je to pomerne častý zákrok, i keď na rozdiel od západných krajín, kde je tetovanie skôr „out“, u nás ešte stále pretrváva doba tetovania,“ zdôrazňuje. „Ide o ambulantný zákrok, robí sa veľmi kvalitným laserom a treba ho dva- trikrát zopakovať. Záleží na intenzite a farebnosti tetovania,“ vraví Novotná. „Laserové pulzy sa dostanú cez vrchnú časť pokožky k pigmentu tetovania, následne ho rozstrelí a pigment sa potom prostredníctvom obranných mechanizmov a lymfy vstrebe a vylúči z organizmu,“ vysvetľuje odborníčka.

    Bolí to?
    Zákrok je minimálne bolestivý, nie viac ako pri samotnom tetovaní.

    Čo sa dá odstrániť?
    Permanentný očný mejkap.

    Zbavte sa chĺpkov do leta!
    Skôr než vyrazíte k vode, pripravte svoje telo do plaviek. Teraz je najvyšší čas. Ak ešte nie je pokožka opálená, tmavé chĺpky sa jednoducho dajú odstrániť laserom. Zákrok nie je bolestivý. „Laserové svetlo vyhľadáva vlasovú cibuľu, preto musí byť chĺpok tmavý. Bledé laser nechytá. Odstraňujú sa chĺpky, ktoré sú v rastovej fáze a odstránenie je trvalé. Aby sa ale dosiahol tento efekt, laser musí vyhľadať chĺpky, ktoré sú vo fáze množenia zárodočných buniek. Tých je približne 30 percent, preto zákrok treba tri, štyrikrát opakovať,“ vysvetľuje dermatologička MUDr. Alexandra Novotná, PhD..

    Stihnete to do leta?
    Práve pre nutné opakovanie zákroku si niektoré klientky odkladajú zákrok na jesenné či zimné mesiace. Pokojne však môžete začať aj teraz, stihnete ešte dve sedenia pred letom, ďalšie ošetrenie potom absolvujete po lete. Odstupy od takýchto zákrokov sú individuálne, podľa toho, o akú časť tela ide. „Pri tvári sú to asi štyri týždne, na tele osem a na nohách dvanásť týždňov,“ vraví doktorka Novotná.

    AUTOR: klinika Esthetic, www.esthetic.sk