Online konzultácia zdarma Neviete ako začať? Potrebujete poradiť?

Viac

Online konzultácia sestrou zdarma

Poradím Vám s vhodným ošetrením, nasmerujem Vás na konkrétneho špecialistu, v spolupráci s recepciou Vám nájdem termín na konkrétne ošetrenie, pomôžem Vám vyplniť vstupný anamnestický dotazník.
Vyplňte formulár nižšie a budeme Vás kontaktovať:


    alebo nám napíšte na konzultacia@esthetic.sk

    Kveta Kopecká Diplomovaná sestra

    Vyhladzovanie vrások: estetická medicína pomáha plniť sny o večnej mladosti ženám aj mužom

    TLAČOVÁ SPRÁVA, 15. januára 2014

    Túžba po kráse a večnej mladosti sprevádza ľudstvo odnepamäti. Posledné roky môžeme hovoriť dokonca o akomsi kulte mladosti. Každý, bez ohľadu na to, či ide o ženu alebo muža, chce vyzerať mlado, sviežo a zdravo. Vznik vrások, tých najviditeľnejších známok starnutia, chceme oddialiť maximálne ako sa len dá a keď ich už máme, chceme sa ich zbaviť, najlepšie natrvalo.

    Estetická medicína je jedným z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich medicínskych odborov. Nové typy laserov, liečebných procedúr, ale aj výživových doplnkov a liekov v rámci tzv. antiaging medicíny, nám dnes pomáhajú priblížiť sa k snu o večnej mladosti trochu viac.

    Nikto však doposiaľ nevynašiel liek či metódu, ktorá by bola rovnako účinná pre všetkých. Aj štyridsiatnička s dobrou genetickou výbavou a správnym životným štýlom môže mať kožu hladšiu ako 25 ročná žena, u ktorej sa môžu prejaviť známky predčasného starnutia z dôvodu nezdravého životného štýlu. „Každému vyhovuje niečo iné, každý typ pleti si žiada individuálnu starostlivosť. Na našej klinike odporučíme klientovi po porade s dermatológom, prípadne plastickým chirurgom, taký spôsob, ktorý mu bude najviac vyhovovať a ktorý je pre jeho pleť najideálnejší. Pre dosiahnutie lepšieho efektu často kombinujeme aj viacero metód naraz,“ hovorí MUDr. Alexandra Novotná, majiteľka Kliniky Esthetic.

    Azda najznámejšou neinvazívnou metódou na vyhladzovanie vrások je aplikácia botulotoxínu. Látka sa aplikuje jemnou ihlou do svalov alebo do podkožia v liečenej oblasti, najčastejšie na tvári a krku. Efekt je založený na blokovaní pohybu svalov, čím sa zabráni tvorbe mimických vrások. Botulotoxín je možné kombinovať s výplňovými materiálmi – napríklad kyselinou hyaluronovou, čím sa predĺži vyhladzujúci efekt. Veľmi účinné je aj súčasné použitie pulzného svetla a Nd: Yag lasera, čomu sa v estetickej dermatológii hovorí ambulantný facelifting. Kyselina hyaluronová sa používa aj pri metódach mezolift a revolift, kedy sa spolu s koktailom vitamínov, niekedy s prokaínom, selénom a inými látkami, injekčne aplikuje do pokožky. Metóda je vhodná na zlepšenie štruktúry pleti, ktorá pripomína scvrknuté jabĺčko, je vysušená, dehydratovaná a tvorí sa na nej množstvo vrások.

    „Na prvé vrásky a tiež sivú, povädnutú pleť akoby bez života, je vhodné použiť kombináciu pulzného svetla, rádiofrekvencie a terapie tzv. LED lampou, ktorá má výborné liečebné účinky na akné a na zlepšenie tonusu pokožky. V prípade takejto kombinácie, ak ovplyvňujeme niekoľko vrstiev v koži, hovoríme o metóde 3D fotorejuvenizácie,“ vysvetľuje MUDr. Novotná. Alternatívou operačného zákroku, spojeného s anestéziou a následnou rekonvalescenciou, je aj vyhladzovanie pleti pomocou ultrazvuku, teda metóda ulthera.

    Novinkou v estetickej dermatológii je omladenie pleti vlastnými bunkami. Vlastné mladé formy buniek pretvoria opotrebované kožné tkanivo, vrátia mu jeho elasticitu a omladia ho. Keďže sú to bunky telu vlastné, nemajú problém sa v ňom veľmi rýchlo uchytiť a začať rásť. Tým ho regenerujú a obnovujú. Jednou z foriem omladenia vlastnými bunkami je aj tzv. Dracula terapia, čiže liečba obohatenou krvnou plazmou. Antiaging efekt vlastnej plazmy obohatenej o krvné doštičky je v medicíne známy už desaťročia a používa sa na regeneráciu tkaniva a zlepšenie hojenia.

    V niektorých prípadoch je možné vyhladiť vrásky aj vlastným tukom. Tzv. lipofilling je jednoduchý ambulantný zákrok bez potreby hospitalizácie. Využíva sa pri ňom vlastný tuk odobratý jemnučkou kanylou, ktorý je aplikovaný do rôznych lokalít na tvári a na tele. Zákrok môže byť spojený aj s liposukciou, pri ktorej sa okrem zbavenia nadbytočného podkožného tuku a vyformovania postavy použije vlastný tuk ako implantát. „Na čo je dermatológ krátky, mal by prenechať skúsenému plastickému chirurgovi“, upozorňuje doktorka Novotná a dodáva: „Pri zjavnom poklese a previse pokožky na lícach alebo viečkach nemá zmysel presviedčať pacienta o vysokej účinnosti omladzujúcich krémov, alebo o efekte fotorejuvenizácie, ktoré môžu byť len doplnkovými metódami. Moderná chirurgia sa dnes dá robiť aj v lokálnej anestéze a častokrát si nevyžaduje hospitalizáciu. Napríklad pri niťovom liftingu chirurg vôbec nepoužíva skalpel.“
    Starnutie je prirodzený proces, ktorému sa nevyhne nikto z nás. Dnešná moderná medicína však dokáže jeho prejavy na pleti minimalizovať a prepožičať jej mladistvý vzhľad na dlhšie obdobie. Aby však po omladzovacom zákroku vyzerala pleť naozaj mlado a najmä prirodzene, treba ho podstúpiť na renomovanej klinike a zveriť sa do rúk iba skúseným odborníkom.

    Publikované: http://webmagazin.teraz.sk/zdravie/esteticka-medicina-pomaha-plnit-sny/1681-clanok.html