Online konzultácia zdarma Neviete ako začať? Potrebujete poradiť?

Viac

Online konzultácia sestrou zdarma

Poradím Vám s vhodným ošetrením, nasmerujem Vás na konkrétneho špecialistu, v spolupráci s recepciou Vám nájdem termín na konkrétne ošetrenie, pomôžem Vám vyplniť vstupný anamnestický dotazník.
Vyplňte formulár nižšie a budeme Vás kontaktovať:


    alebo nám napíšte na konzultacia@esthetic.sk

    Kveta Kopecká Diplomovaná sestra

    INTÍMNA PLASTIKA

    Existuje téma, ktorá je v rámci plastickej chirurgie pomerne dosť tabuizovaná. Je ňou intímna plastika. Intímne partie patria na ženskom tele k tým najcitlivejším miestam. Aj preto sú ženy na ich tvar častokrát také náročné. Neraz sa stáva, že sa za tieto partie hanbia pred partnerom a majú pocit, že od dokonalosti majú ďaleko. V tom prípade existujú len dve možnosti. Buď sa zožierať nespokojnosťou naďalej, alebo sa vydať za plastickým chirurgom.
    „Plastická chirurgia má styčné plochy mnohými medicínskymi odbormi. Má mnoho spoločného so všeobecnou chirurgiou, traumatológiou, dermatológiou i gynekológiou. Chirurgická úprava ohanbia patrí medzi chirurgické zákroky, ktorými nadväzujeme na gynekologické výkony,“
    uviedla nás do problematiky MUDr. Alexandra Rozborilová z prestížnej kliniky Esthetic. Ako sme sa dozvedeli, požiadavky pacientiek bývajú rôzne.

    „Najjednoduchším výkonom pri úprave ohanbia je chirurgické vyňatie rôznych znamienok, fibrómov, a iných takzvaných kožných exofytov. Ženy s nimi často prichádzajú za nami, aby si boli isté, že im po takejto operácii nezostanú neželané stopy ako sú jazvy, deformácie alebo asymetrie. Trochu náročnejšia na trvanie a rozsah je korekcia Venušinho pahorku. Niektoré ženy trpia nadmerným ukladaním tuku, lipomatózou tejto oblasti, ktorá je okolím výrazne vnímaná ako v oblečení, tak i napríklad v plavkách. Krása Venušinho pahorka má vysokú estetickú hodnotu. Lipomatóza sa rieši väčšinou liposukciou,“dodala.

    Pomerne zriedkavá je požiadavka na úpravu veľkých pyskov, ani to však nie je nereálne u nás na klinike. So stúpajúcim vekom môžu veľké pysky strácať tuk, zmenšovať sa a nadobúdajú nepravidelný tvar. Vtedy prichádza do úvahy ich vyplňovanie vlastným tkanivom alebo cudzorodým materiálom. Takýto zákrok, hlavne ak sa jedná o vyplnenie vlastným tkanivom je náročnejší a spojený s rekonvalescenciou trvajúcou minimálne 1 týždeň. Samozrejmosťou je aj nutná sexuálna abstinencia. Najčastejšou operáciou je podľa MUDr. Rozborilovej korekcia malých pyskov.

    „Objektom sú štíhle, hormonálne aktívne ženy. Výrez malých pyskov navonok bez krytia veľkými pyskami prináša rôzne nepríjemnosti. V prvom rade je špecifické jemné tkanivo malých pyskov veľmi zraniteľné a citlivé na mechanické dráždenie a vysušovanie. Ženy musia neustále dbať o sprísnenú hygienu a ošetrovanie, nakoľko malé mikrotraumy na vonkajšom okraji pyskov sú živnou pôdou pre baktérie. Zápaly a opuchy zväčšujú objem pyskov ešte viac a tak vzniká začarovaný kruh. Ženám s hypertrofickými pyskami vadí aj pestovanie rôznych záľub ako jazda na bicykli , motorke, na koni a podobne. Operáciou docielime zmenšenie a vytvarovanie malých pyskov. Operácia je nebolestivá vykonávaná prevažne v lokálnej anestézii, za podania sedatív. Trvá podľa stavu cca 1 hodinu. Hospitalizácia je krátkodobá. Rekonvalescencia trvá 1 týždeň, sexuálna zdržanlivosť 3-4 týždne. Rany sa šijú prevažne vstrebateľnými stehmi. Operačné jazvy nie sú po vyzretí viditeľné a nespôsobujú žiadne problémy.“

    Každá operácia so sebou prináša aj isté riziká. Ako je to v prípade operácií intímnych partií? „Riziká tejto operácie sú minimálne. Skúsený plastický chirurg vytvaruje prirodzene veľké a prirodzene tvarované pysky. Po operácii upozorňujeme na riziko druhotného, pooperačného krvácania, ktoré síce nie je nebezpečné, ale môže spôsobovať dlhšie pretrvávajúci opuch príslušného pysku. Ošetrovanie operovaných pyskov je jednoduché, odporúčame roztok repíka s roztokom Betadine a Betadine masť. Jazvičky po operácii nie sú po vyzretí viditeľné a nemajú žiadny vplyv na elasticitu pošvového vchodu. Pohlavný styk je možný o mesiac po operácii,“ uistila nás zakladateľka úspešnej a mnohými ľuďmi vyhľadávanej kliniky Esthetic.

    Ako nám na záver prezradila, počas svojej praxe sa stretla už aj s rekonštrukciou panenskej blany. „Panenská blana je objektom, ktorý posudzujú a prípadne riešia gynekológovia. Táto blanka zo zdvojenej sliznice pošvového vchodu môže pošvový vchod zužovať alebo inak deformovať v takej miere, že sťažuje napríklad odtok menštruačnej krvi. Bežne sa odstraňuje fyziologickým spôsobom pri súloži. Rezistentnú blanku vyrieši gynekológ. Rekonštrukcia panenskej blany je možná aj keď je to výstredná požiadavka.“

    Na záver by sme cheli dodať, že u nás ma každá klientka maximálnu diskrétnosť a kedže operatérom je naša MUDr. Katarína Simonová, o to jednoduchšie je tieto problémy riešiť so ženou – chirurgičkou.

    Pre topky.sk: https://www.topky.sk/cl/13/1331178/Plastika–tam-dole-