Online konzultácia zdarma Neviete ako začať? Potrebujete poradiť?

Viac

Online konzultácia sestrou zdarma

Poradím Vám s vhodným ošetrením, nasmerujem Vás na konkrétneho špecialistu, v spolupráci s recepciou Vám nájdem termín na konkrétne ošetrenie, pomôžem Vám vyplniť vstupný anamnestický dotazník.
Vyplňte formulár nižšie a budeme Vás kontaktovať:


    alebo nám napíšte na konzultacia@esthetic.sk

    Kveta Kopecká Diplomovaná sestra

    Exkluzívne s MUDr. Alexandrou Rozborilovou, PhD. o kyseline hyalurónovej

    Často sa u mojich klientov stretávam s otázkou, koľko stojí ml kyseliny HA, prípadne koľko stojí daný zákrok v danej lokalite.
    Na túto otázku som sa naučila odpovedať, ze 1ml kyseliny HA zakúpenej od oficiálneho distribútora stojí 6 rokov lekárskej fakulty, stojí nadstavbové post doktorandské štúdium, stojí stáž vo Viedni, stojí XY medzinárodných kongresov a workshopov každý rok a stojí 20 rokov mojej praxe. Toto je suma za aplikáciu kyseliny hyalurónovej. Chodia k nám klientky s tým, že absolvovali zákrok v kozmetickom salóne, minule som mala klientku, ktorá absolvovala zákrok na pedikúre!!! – vygooglili si tzv. „akciu“, kedy podstúpili aplikáciu botulotoxínu alebo kyseliny hyalurónovej mimo zdravotnického zariadenia. zvacsenie pier
    Na tomto celom ma zaráža, resp. doslova straší jedna vec; Ja ako lekárka s 20 ročnou praxou pristupujem k tomuto zákroku s maximálnym rešpektom, pretože viem, aké komplikácie zákrok môže privodiť bez ohľadu na to, že pracujeme s tými najkvalitnejšími materiálmi od oficiálnych certifikovaných distribútorov.
    Pre vysvetlenie; ak chce niekto kúpiť kyselinu HA musí byť lekár, musí mať zdravotnícke zariadnie a v takomto prípade mu distribučná firma s poverením zahraničnej firmy, ktorá prípravok vyrába, môže predať kyselinu hyalurónovú. Firmy, ktoré predávajú tieto výplňové materiály sú veľmi prísne regulované, sú kontrolované štátom, musia splniť veľa zákonných podmienok podľa stanovenej legislatívny – cez skladovanie, odborný garant a pod. Každý ml kyseliny HA je veľmi prísne sledovaný od momentu výroby až po moment aplikácie. Lekár, ktorý aplikuje látku, sa môže obrátiť na medzinárodné tímy, ktoré mu  – v prípade komplikácie – vedia poradiť prípadnú liečbu. Je mi jasné, že prípravky aplikované v kozmetických salónoch, nemôžu pochádzať od oficiálnych distribútorov a pochádzajú z tzv. šedého trhu – z internetu. Sú to častokrát ázijské produkty – obdobne ako napr. kabelky Louis Vuitton – toto je veľmi podobné, akurát s tým rozdielom, že si to nechávajú klientky aplikovať do vlastného organizmu.
    S istotou vieme, bohužiaľ, povedať, že nevieme, čo sa v danej ampulke nachádza a ako daný materiál zareaguje s kožou. Toto, prosím, neberte ako výstrahu, toto je len informácia z môjho odborného pohľadu. V mojej ordinácii sa s tým stretávam veľmi často, nakoľko mnohé klientky prídu už s komlikáciami po podaní danej látky.