Online konzultácia zdarma Neviete ako začať? Potrebujete poradiť?

Viac

Online konzultácia sestrou zdarma

Poradím Vám s vhodným ošetrením, nasmerujem Vás na konkrétneho špecialistu, v spolupráci s recepciou Vám nájdem termín na konkrétne ošetrenie, pomôžem Vám vyplniť vstupný anamnestický dotazník.
Vyplňte formulár nižšie a budeme Vás kontaktovať:


    alebo nám napíšte na konzultacia@esthetic.sk

    Kveta Kopecká Diplomovaná sestra

    Blefaroplastika horných viečok

    Blefaroplastika horných viečok

    Blefaroplastika horných viečok je estetický chirurgický zákrok, ktorý sa často vykonáva s cieľom obnoviť mladší a sviežejší vzhľad očí. Táto procedúra je populárna medzi tými, ktorí sa cítia nepríjemne kvôli prebytočnej koži a tuku na horných viečkach. V tomto článku si prejdeme procesom blefaroplastiky, jej výhodami a čo môžete očakávať počas a po zákroku.

    Priebeh korekcie očných viečok a trvanie zákroku

    Operácia trvá približne hodinu, pod vplyvom sedatív, v lokálnej anestézii. Ukončujeme ju naložením obväzu na niekoľko hodín.

    Význam blefaroplastiky horných viečok

    Blefaroplastika horných viečok má mnoho výhod:

    • Odstránenie prebytočnej kože a tuku: Tento zákrok odstraňuje nadbytočnú kožu a tuk, ktorý môže spôsobovať ťažkosti pri otváraní očí a vyvolávať únave vyzerajúci vzhľad.
    • Omladenie a osvieženie vzhľadu: Blefaroplastika pomáha vytvoriť hladší a mladší vzhľad očí, čo môže celkovo prispieť k omladeniu tváre a zlepšiť sebavedomie.
    • Vylepšenie viditeľnosti: Prebytočná koža na horných viečkach môže interferovať s periférnym videním. Odstránením tejto prekážky môže blefaroplastika vylepšiť viditeľnosť a pohodlie.

    Proces blefaroplastiky

    • Konzultácia: Pred samotnou operáciou je dôležitá konzultácia s plastickým chirurgom. Počas nej budete diskutovať o svojich cieľoch, predstavách a chirurg vám poskytne podrobné informácie o zákroku.
    • Zákrok: Blefaroplastika horných viečok sa vykonáva za použitia miestnej anestézie a je obvykle ambulantným zákrokom. Chirurg odstráni prebytočnú kožu a tuk z horných viečok, a ak je to potrebné, môže upraviť aj svalové štruktúry.
    • Rekonvalescencia: Po zákroku budete mať obväzy a môže sa vyskytnúť mierny opuch a modrina v okolí očí. Budete musieť dodržiavať pokyny lekára týkajúce sa starostlivosti o rany, používania liekov na bolesť a obmedzenia fyzickej aktivity.

    Očakávané výsledky a trvanie účinku

    Po vykonaní blefaroplastiky môžete očakávať:

    • Osviežený vzhľad: Vaše oči budú vyzerať mladšie, sviežejšie a jasnejšie, pretože prebytočná koža a tuk budú odstránené.
    • Vylepšené sebavedomie: Omladenie vzhľadu môže mať pozitívny vplyv na vaše sebavedomie a spôsob, akým sa cítite vo svojej koži.
    • Trvanie výsledkov: Výsledky blefaroplastiky môžu byť dlhodobé, ale proces starnutia sa nezastaví.

    Chcem sa objednať

      Zoznam zákrokov a vyšetrení