Online konzultácia zdarma Neviete ako začať? Potrebujete poradiť?

Viac

Online konzultácia sestrou zdarma

Poradím Vám s vhodným ošetrením, nasmerujem Vás na konkrétneho špecialistu, v spolupráci s recepciou Vám nájdem termín na konkrétne ošetrenie, pomôžem Vám vyplniť vstupný anamnestický dotazník.
Vyplňte formulár nižšie a budeme Vás kontaktovať:


    alebo nám napíšte na konzultacia@esthetic.sk

    Kveta Kopecká Diplomovaná sestra

    Ako vyformovať postavu, keď nepomáha šport ani úprava životosprávy

    TLAČOVÁ SPRÁVA, 13. decembra 2013

    Pre vzhľad postavy a celkové zdravie nášho organizmu je veľmi dôležité pravidelné cvičenie, prirodzený pohyb a zdravá strava. Mnohým z nás sa však ani po namáhavom cvičení a ani po dodržiavaní všetkých zásad zdravej životosprávy nedarí vyformovať postavu tak, ako by sme si želali. Napriek snahe sa nevieme zbaviť tuku v kritických partiách ako sú brucho, zadok, boky a stehná, alebo niečo urobiť napríklad s nepeknou druhou bradou.

    Moderná estetická medicína ponúka niekoľko možností, ktoré v týchto prípadoch vedia efektívne pomôcť. „Je niekoľko spôsobov, ako dokážeme u našich klientov zredukovať množstvo tuku v určitých telesných partiách. Treba však upozorniť, že tieto metódy nie sú určené na liečbu obezity,“ pripomína MUDr. Alexandra Novotná, PhD. majiteľka bratislavskej Kliniky Esthetic.

    Rovnako platí, že každý, kto sa rozhodne pre zredukovanie telesného tuku, by mal starostlivo zvažovať, komu sa zverí do rúk. Akýkoľvek zásah do organizmu patrí výlučne do rúk odborníka a skúseného profesionála, ktorý klientovi dokáže vybrať a odporučiť tú najoptimálnejšiu metódu. Klinika Esthetic preto ponúka svojim klientom hneď niekoľko účinných metód. „Aj keď sú riziká týchto zákrokov minimálne, odporúčam absolvovať ich len na renomovaných pracoviskách, ktoré sú zárukou kvality a bezpečnosti,“ dodáva MUDr. Novotná.

    V závislosti od viacerých faktorov, ako je vek klienta, celkový zdravotný stav, množstvo telesného tuku, jeho preferencie a pod. je možné zvoliť invazívnu alebo neinvazívnu metódu. Teda metódu, ktorá si vyžaduje alebo nevyžaduje operačný zásah.

    Momentálne najúčinnejšou neinvazívnu metódu na odbúravanie podkožného tuku, ktorú vykonáva klinika Esthetic, je kryolipolýza – zmrazovanie tukových buniek. Ako hovorí MUDr. Novotná: „Ide o proces riadeného zmrazenia tukových buniek, kedy prostredníctvom intenzívneho pôsobenia chladu na konkrétnu problémovú časť tela vieme odstrániť nadmerný tuk. Obsah tukovej bunky sa následkom chladu skryštalizuje, čím bunka odumrie a lymfatický systém ju z tela odstráni.“ Ďalšou možnou metódou je laserová liposukcia SMARTLIPO. Ide o najnovšiu koncepciu tvarovania postavy pomocou laserového lúča. Je to najmenej invazívna technika liposukcie, ktorou sa dá odstrániť prebytočná podkožná tuková vrstva vo všetkých oblastiach. Nadbytočný telesný tuk je možné odstrániť aj liposukciou vodným lúčom, teda metódou Extra WAL. Tento spôsob liposukcie bol vyvinutý z dôvodu snahy o zjemnenie zákroku tak, aby bolo tkanivo poškodené čo najmenej a doba rekonvalescencie bola čo najkratšia. Pomocou prístroja body-jet sa priamo do problémových miest napustí pod tlakom cez kanylu tekutina. Vysoký tlak tekutiny neželaný tuk rozpustí. Pretože tukové bunky dospelého človeka nemajú schopnosť reprodukcie (delenie, množenie), majú tieto zákroky trvalý efekt.

    Metóda, ktorá si vyžaduje operačný zásah a následnú rekonvalescenciu je klasická liposukcia, teda chirurgické odsávanie tuku. „Najčastejšie vykonávame liposukciu tváre a podbradku, podbruška, vonkajších alebo vnútorných oblastí stehien, kolien atď. Niekedy je potrebné vykonať zákrok v celkovej anestézii, v závislosti od množstva odsávaného tuku. Operácia umožňuje odsatie tuku a súčasné vyformovanie odsávanej lokality,“ objasňuje MUDr. Novotná z kliniky Esthetic.

    Aj keď sú spomenuté metódy veľmi efektívne, neznamená to, že človek už nikdy nepriberie. „Aby bol výsledný efekt liposukcie trvalý, je potrebné, aby mal klient správne stravovacie návyky a pravidelne športoval alebo aspoň vykonával prirodzený pohyb. V prípade vysokého energetického príjmu a nízkeho energetického výdaja, sa bude tuk usadzovať na iných, neodsatých, miestach tela,“ upozorňuje MUDr. Novotná.

    Pre všetkých, ktorí sa napriek snahe nedokážu zbaviť nadmerného tuku v určitých partiách tela, pripravila Klinika Esthetic vianočnú súťaž. Každý, kto na Klinike Esthetic absolvuje od 9. 12. 2013 do 10. 1. 2014 akékoľvek ošetrenie alebo zákrok, bude zaradený do žrebovania o procedúru LipoCryo, teda neinvazívne odstraňovanie telesného tuku zmrazením tukových buniek, zadarmo.

    Publikované: http://www.teraz.sk/zdravie